top of page

Om Coach Jarno

bläääckandvitliten.jpg
Coach Jarno.png

Min
Bakgrund

10 000+ timmar totalt inom:
Fysträning för lag och individ, personlig träning, kostrådgivning, idrottspsykologisk rådgivning, ACT- coach på individ- och gruppnivå.

- Exempel på inr. bodybuilding, styrkelyft, Crossfit, löpning, tennis, fotboll, ishockey, roadracing, enduro & flertalet kampsportsinriktningar. 

- Viktminskning, livsstilsförändring och företagshälsovård

Utbildat 150+ Personliga tränare och hälsocoacher

- Kursföreståndare/ linjeledaruppdrag

- Föreläsare och workshopsanordnare

Träningsbakgrund
- Crossfit: styrkelyft, tyngdlyftning, gymnastik och monostrukturell konditionsträning
- Medeldistanslöpning (barfotalöpning)
- Kampsport: boxning, BJJ, thaiboxning, MMA etc.
- Styrketräning: bodybuilding och prestationsinriktad träning.
- Enduro

- Movement culture- praktikant

- Esport

Utbildningar
-Biomedicin med inr. fysisk träning, C-nivå
-Psykologi med inr. fysisk träning, D-nivå
-Level 1 Crossfit Cert.
-Lic. Styrketräningsinstruktör- Eleiko
-Lic. Personlig Tränare- Eleiko

-1080 MAP Testledare
-Acceptance and commitment therapy

Expertområden

-Motivationsteori & praktik

-Rehabilitering samt övergång till träning
-Programmering

-Hälsovägledning
-Idrottspsykologi
-Hälsopsykologi
-Beteendeförändring

-Viktminskning
-Företagshälsovård
-Kvalitativa och kvantitativa hälsomätningar

Sagostund engage!

Historien börjar när jag för första gången la vantarna på en skivstång som tonåring. Det var något med känslan att bli starkare och att besitta förmågan att ändra kroppen som fick mig att bli nyfiken. Det fanns så mycket att utforska och lära både om mig själv och om FYSISK TRÄNING. Jag var fast!

Med styrketräningen kom självkänslan och energin! Jag började experimentera med, ja om vi spolar fram till idag, i stort sett samtliga träningsmetoder och kostprogram. Vad fungerar och varför?  Utan att veta ordet av det hade jag täckt in allt som gick att läsa men min hunger för mer kunskap bistod med att istället för att läsa till brandman vilja ta chansen att utbilda mig inom Biomedicin med inr. fysisk träning. Under tiden och även innan var jag verksam på ett flertal gym som extraknäck. Jag jobbade både som styrketräningsinstruktör och PT innan min utbildning. Men jag ville göra rätt för mig. Jag ville veta mer. Åren gick och jag läste upp till C-nivå på biomedicin och råkade av en händelse snubbla in på psykologi med inriktning hälsa och motion och vips var jag uppe på D-nivå i det ämnet. 

Inom Biomedicin utforskade jag hur snorkelträning påverkade laktatnivåer samt inom psykologin utvecklade jag och en vän både en egen substantiv teori samt screeningsverktyg för idrottspsykologiska interventioner för kampsportare. Vårt arbete blev ett av de fåtal studier som publicerads i tidningen flow, en föreningstidning för idrottspsykologi.

 

Efter drygt 4,5 år på högskolan fick jag ett erbjudande att utbilda Personliga Tränare på Katrinebergs Folkhögskola som jag inte kunde tacka nej till. Det var ett uppdrag som jag startade 2007 och som jag tog på största allvar. Jag gjorde en gedigen ämnesundersökning där jag plöjde igenom all litteratur som används inom fältet för just denna yrkesutbildning och skapade en kompromisslös utbildning av samtliga russin jag funnit i denna jättekaka. Utbildningen blev en succé. Det var den populäraste utbildningen på skolan med högst antal sökande samt var mycket välmeriterad bland friskvårdsanläggningar. Chefer ringde till oss och frågade när nästa kull skulle bli klara för de fick gärna jobba hos dem så fort de var klara med utbildningen. 

 

Tiden gick. Jag testade att flytta ner till Skåne ett tag och arbetade på en gymanläggning där sjukgymnaster och personliga tränare samverkade tätt med vården. Det kändes kul och meningsfullt men jag trivdes inte i sammanhanget och vi flyttade tillbaka till Halmstad. 

Av en slump träffade jag på en snubbe på gymmet där jag tränade som tog upp väldigt mycket yta. Jag frågade något i stil med "vad fan håller du på med, det ser kul ut". Det var de kippade pullupsen som fattade mitt intresse då jag mest var van vid mer strikta bodybuilding rörelser. Helt plötsligt var vi fem stycken som tränade. Fler och fler blev intresserade och jag och en naprapat fick idén att vi skulle öppna ett Crossfitgym.

2012 öppnade vi dörrarna till Crossfit Halmstad. Vi var superambitiösa. Varje individ hade ett flertal dokument av testresultat efter de olika screeningar vi fick dem att genomföra. Vår ambition smittade av sig och folk flockade till oss. Tillslut fick vi uppgradera från ca 100m2 till det tredubbla. Det räckte inte heller utan vi tog tillslut ett ytterligare kliv i vår expansion. Det blev en drömanäggning där vi kombinerade vanligt gym, crossfitgym, tyngd- och styrkelyftningsklubb samt kampsportsavdelningar så som MMA och Thaiboxning.  

Mina idoler från programmet barbell shrugged utsåg mitt gym som ett av världens bästa Crossfitgym efter deras besök som ni kan se HÄR

Som ett sidoprojekt drev vi även vad som kom att bli Sveriges största amatörtävling för CrossFit genom Crossfit Halmstad Trowdown. 

 

Med två barn och tankar om ett tredje bestämde vi oss tillslut att flytta ner till Skåne där min fru är uppvuxen. Jag lämnade stolt över min verksamhet till dem jag handplockat för att kunna utföra arbetet framledes. 

Jag fick jobb som E-sportscoach och eventkoordinator för e-sportstävlingar. Jag vidareutbildade mig inom ACT (Acceptance and commitment therapy) och började skriva om hälsopsykologi i samband med att jag utbildade hälsocoacher inom stresshantering. Jag jobbade på startuppföretag inom e-hälsa och testade som hälsovägledare på högskola. 

Tillslut insåg jag att jag behöver ha en verksamhet som ligger närmare mig själv och mina egna ideer. Det var dags att bryta sig lös och skapa mitt eget. Och här är vi idag.

Coach Jarno AB är fött och nu börjar ett nytt kapitel där jag får sätta ihop all min kunskap och erfarenhet för att hjälpa just dig på din väg mot det du finner är viktigt i ditt liv!

Namaste

Låt oss samarbeta

Läkaregatan 11, 24762 Veberöd

Tel: 0761-160 270

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Tack för din förfrågan

bottom of page